Napomena
  • Direktiva o privatnosti i elektroničkim komunikacijama

    Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Klikom na gumb 'Slažem se' pristajete na korištenje kolačića.

Ostale strukovne organizacije

Zagreb, 16. travnja 2021.

Na pažnju članova Hrvatske revizorske komore objavljuju se aktualne informacije Financijskog inspektorata vezano za sustav sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma za sektore računovođa, revizora i poreznih savjetnika.

Aktualne teme iz područja sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma za računovođe, revizore i porezne savjetnike, Zagreb 2021.


 

Zagreb, 13. lipnja 2019.

U svrhu informiranja ovlaštenih revizora i revizorskih društava o najvažnijim novostima vezano uz Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma (Narodne novine, br.39/19) i Pravilnik o registru stvarnih vlasnika (Narodne novine, br.53/19), Komora objavljuje letak Financijskog inspektorata za sektor računovođa, revizora i poreznih savjetnika.

Letak Financijskog inspektorata

 

 

Zagreb, 31. svibnja 2019.

Na pažnju revizorskih društava daje se dopis Ureda za sprječavanje pranja novca o uspostavi Registra stvarnih vlasnika i obvezi revizorskih društava da, kao trgovačka društva, upišu u isti Registar podatke o stvarnom vlasniku.

Obveza upisa podataka u Registar stvarnih vlasnika traje od 3. lipnja 2019. do 31. prosinca 2019.

Dopis UZSPN, od 28.5.2019.

 

Zagreb, 14. svibnja 2019.

Poštovani članovi Hrvatske revizorske komore,

Hrvatska zajednica računovođa i financijskih djelatnika u suradnji s Hrvatskom revizorskom komorom organizira 54. simpozij HZRIF radnog naslova: "Računovodstvo, revizija i porezi ususret digitalizacji i eurozoni".

Simpozij se održava u Malom Lošinju, od 6. do 8. lipnja 2019. godine.

Program 54. simpozija i detaljne informacije o uvjetima sudjelovanja dostupni su ovdje.

Prema prethodnoj suglasnosti Ministarstva financija koju je organizator dobio, ovlaštenim revizorima se za sudjelovanje ovom simpoziju priznavanje 15 bodova stalnog stručnog usavršavanja, od čega 5 bodova iz područja revizije, 5 bodova iz područja računovodstva i 5 bodova iz ostalih područja.

 

Zagreb, 1.  rujna 2017.

Posljedično brojim reakcijama pripadnika računovodstvene profesije u svezi licenciranja računovodstvenih servisa i uređenja računovodstvene profesije, a što proizlazi iz odredbi Zakona o računovodstvu, oglasilo se i Ministarstvo financija s priopćenjem koje je dostupno ovdje.

 

Zagreb, 11. kolovoza 2017.

S obzirom na reakcije zainiteresiranih pojedinaca iz računovodstvene profesije na aktivnosti Hrvatske revizorske komore u svezi izrade polaznih teza o reguliranju računovodstvene profesije u kontekstu članka 7. stavak 4. Zakona o računovodstvu, Hrvatska revizorska komora u cilju transparentnosti rada i otklanjanja svake daljnje nejasnoće daje informaciju o svojim aktivnostima na tom području.

Ujedno, Komora poziva sve zainteresirane na suradnju i dijalog o pitanju reguliranja računovodstvene profesije u Republici Hrvatskoj.

 

Zagreb, 9. siječnja 2014.

Poštovani članovi Komore,

sukladno potpisanom Sporazumu o suradnji sa Zagrebačkom burzom d.d., Komora na svojim internetskim stranicama objavljuje informacije o tečajevima u organizaciji Akademije ZSE i obavijesti o radionicama iz područja tržišta kapitala i financijske industrije, koje će Komora uvažavajući interes svojih članova, inicirati i suorganizirati s Akademijom ZSE.

Temeljem uspostavljenih odnosa suradnje, članovi Komore mogu ostvariti popust na cijenu tečajeva Akadenije ZSE, prema veličini grupe prijavljenih ovlaštenih revizora (ne nužno iz istog revizorskog društva) - grupa od 3 do 5 (-10%), 6 do 10 (-15%) i više od 10 ovlaštenih revizora (-20%).

Svoj interes za sudjelovanje određenom tečaju možete iskazati izravno Akademiji ZSE putem www.zse.hr uz naznaku zanimanja - ovlašteni revizor ili predajom prijave Komori na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript (najkasnije 4 dana prije početka izabranog tečaja).

Detalje o temama i rasporedu tečajeva možete naći ovdje.

 

Zagreb, 24. svibnja 2012.

O inovaciji web servisa RGFI i mogućnosti predaje revidiranih godišnjih financijskih izvještaja, pročitajte u obavijesti FINA-e koju dajemo u nastavku:

"Od ožujka 2012. g. putem Finine web aplikacije RGFI omogućeno je učitavanje i potpisivanje kompletne dokumentacije koju su poduzetnici dužni dostaviti uz godišnji financijski izvještaj za potrebe javne objave. Novost je u tome što je i obveznicima revizije omogućeno da potpunu dokumentaciju učitaju putem web servisa RGFI i to na način da ovlaštena osoba poduzetnika učita godišnji financijski izvještaj i ostalu dokumentaciju, a izvješće revizora očitava i potpisuje revizor.

Učitavanje i potpisivanje dokumentacije elektroničkim putem omogućeno je korisnicima servisa RGFI. Stoga, revizori koji za svoje klijente žele dokumentaciju učitavati putem servisa trebaju se prijaviti kao korisnici servisa u Fini i popuniti Izjavu o pravu potpisivanja dokumentacije. Više o uvjetima korištenja web servisa i načinu prijave na servise možete pročitati na web stranici Fine: www.fina.hr>Tvrtke i obrti>Elektroničko poslovanje.

Prije učitavanja i potpisivanja izvješća revizora, revizor treba potpisati učitani prilog uz izvješće čime potvrđuje da učitani podaci odgovaraju revidiranima. Prilog uz izvješće revizora čini godišnji financijski izvještaj u nestandardiziranome obliku (ako je poduzetnik obveznik primjene MSFI-a tada je u prilogu izvještaj kreiran prema MSFI-u). Više o načinu učitavanja i potpisivanja dokumentacije putem web servisa RGFI obrađeno je Korisničkom uputom koja je objavljena na Fininom servisu."