Napomena
  • Direktiva o privatnosti i elektroničkim komunikacijama

    Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Klikom na gumb 'Slažem se' pristajete na korištenje kolačića.

Pristup informacijama

Zakonom o pravu na pristup informacijama (Narodne novine, broj 25/13 i 85/15) propisana su načela, prava na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija, ograničenja prava na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija, postupak za ostvarivanje i zaštitu prava na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija. Hrvatska revizorska komora (dalje: Komora) je pravna osoba s javnim ovlastima koja omogućava pristup informacijama o svom radu redovitim objavljivanjem informacija putem internetske stranice te davanjem informacija korisniku koji je podnio zahtjev za ostvarivanje prava na pristup informaciji i ponovnu uporabu informacija.

Pravo na pristup informacijama može se ostvariti podnošenjem zahtjeva. Pisani zahtjev se podnosi na  Obrascu zahtjeva za pristup informacijama, odnosno na Obrascu zahtjeva za dopunu ili ispravak informacije, koji možete poslati:

  • na adresu: Hrvatska revizorska komora, Radnička cesta 52/V, 10000 Zagreb,
  • na broj fax-a: 01/4663362,
  • elektroničkom poštom na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Usmeno postavljeni zahtjevi primat će se na broj telefona 01/4649618. Službenik za informiranje u Komori je Zrinka Bratić, izvršni direktor Komore.

U skladu s odredbama Zakona o pravu na pristup informacijama, svaki korisnik ima pravo na ponovnu uporabu informacija u komercijalne ili nekomercijalne svrhe. Pisani zahtjev za ponovnu uporabu informacija dostavlja se na Obrascu za ponovnu uporabu informacija.

Komora ima pravo na naknadu stvarnih materijalnih troškova koji nastanu pružanjem informacije korisniku prava na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija, te naknadu troškova dostave tražene informacije, koje se naplaćuje sukladno Kriterijima za određivanje visine naknade iz članka 19. stavka 3. Zakona o pravu na pristup informacijama.

Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2021., dostupno je u .pdf.csv formatu.

Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2020., dostupno je u .pdf.csv formatu.

Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2019., dostupno je u .pdf.csv formatu.

Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2018., dostupno je u .pdf.csv formatu.

Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2017., dostupno je u .pdf.csv formatu.

Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2016., dostupno je u .pdf.csv formatu.