Napomena
  • Direktiva o privatnosti i elektroničkim komunikacijama

    Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Klikom na gumb 'Slažem se' pristajete na korištenje kolačića.

Stalno stručno usavršavanje ovlaštenih revizora

Zagreb, 13. prosinca 2021.

Ministarstvo financija izdalo je prethodnu suglasnost na Godišnji plan i program aktivnosti stalnog stručnog usavršavanja ovlaštenih revizora u organizaciji Hrvatske revizorske komore za 2022. godinu, s toga se objavljuje:

1. Godišnji plan i program aktivnosti stalnog stručnog usavršavanja ovlaštenih revizora u organizaciji Hrvatske revizorske komore za 2022. godinu

2. Prethodna suglasnost Ministarstva financija

3. Kalendar održavanja seminarskih tema u 2022. godini

________________________________________________

Zagreb, 20. listopada 2021.

Prezentacije za teme iz programa Stručnog savjetovanja ovlaštenih revizora, održanog 14. i 15.10.2021.:

Broj teme

Naziv teme

Predavač

1

Izvještavanje o održivosti - regulatorni okvir u Europskoj Uniji i Republici Hrvatskoj

Slaven Kartelo, ovlašteni revizor, PricewaterhouseCoopers d.o.o.

2

Računovodstvene metode za obračun poslovnih spajanja pod zajedničkom kontrolom prema IAASB prijedlogu

prof.dr.sc. Hrvoje Perčević, Ekonomski fakultet Zagreb

3

MRevS 540 (izmijenjen) – praktična primjena

Ivana Krajinović, ovlašteni revizor, Ernst@Young d.o.o.

4

Zahtjevi posebnih zakona prema revizorima (npr. Zakon o trgovačkim društvima, Zakon o vodnim uslugama, Zakon o turističkim zajednicama i razvoju hrvatskog turizma, Zakon o autorskim pravima i srodnim pravima)

Andrea Omašić, ovlašteni revizor, UHY HB Ekonom d.o.o.

5

Problematika odgođenih poreza – računovodstveni i revizijski aspekt

Kristina Dimitrov, ovlašteni revizor, PricewaterhouseCoopers d.o.o.

6

Prepoznavanje i procjena rizika značajnog pogrešnog prikazivanja uslijed okolnosti izazvanih pandemijom COVID19

Daniel Šulentić, ovlašteni revizor, Deloitte d.o.o.

7

Računovodstveni i revizijski aspekt financijskog izvještavanja u XBRL formatu

Željko Faber, ovlašteni revizor, Interaudit d.o.o.

8

Prijedlog novog standarda izvještavanja o aktivnostima koje se obavljaju po reguliranim cijenama

Ana Marija Cvilinder, ovlašteni revizor, PricewaterhouseCoopers d.o.o.

9

MSPU 4400 (izmijenjen) – praktična primjena

Ivana Turjak Čebohin, ovlašteni revizor, Deloitte d.o.o.

10

Obveza prijavljivanja prekograničnih aranžmana

mr.sc. Marijana Vuraić Kudeljan, Ministarstvo financija Porezna uprava

11

Problematika smanjenja porezne osnovice i premještanja dobiti (BEPS) - inicijativa OECD

doc.dr.sc. Ivan Čevizović, ovlašteni porezni savjetnik

_________________________________________________

Zagreb, 27. rujna 2021. - VAŽNO!

Poštovani članovi,

obavještavamo Vas da se, zbog pogoršane situacije vezano uz COVID-19 pandemiju, današnjom odlukom Upravnog vijeća otkazuje održavanje ovogodišnjeg Stručnog savjetovanja ovlaštenih revizora u Vodicama, odnosno otkazuje se izvedba uživo.

Ovisno o potvrdi interesa i prijavi sudjelovanja, program Stručnog savjetovanja ovlaštenih revizora 2021. održati će se predviđenih datuma ali u on-line formi (internetski prijenos u realnom vremenu).

Ukoliko ste već prijavili svoje sudjelovanje na Stručnom savjetovanju u Vodicama, molimo Vas da potvrdite sudjelovanje u slučaju održavanja on-line.

Rok za potvrdu ranije prijavljenog sudjelovanja i nove prijave on-line sudjelovanja Stručnom savjetovanju ovlaštenih revizora 2021. je 2. listopada 2021. godine.

Daljnje informacije vezano za organizaciju i izvedbu Stručnog savjetovanja ovlaštenih revizora  2021., molimo pratite na web i Linkedin stranci Hrvatske revizorske komore.

___________________________________________

Zagreb, 17. rujna 2021.

Poštovani članovi,

željeli bismo Vas podsjetiti da 14. i 15. listopada 2021. godine Hrvatska revizorska komora održava tradicionalno Stručno savjetovanje ovlaštenih revizora pa Vas ovim putem pozivamo da se prijavite za sudjelovanje.

Nakon prošlogodišnje pauze, u 2021. godini Stručno savjetovanje ovlaštenih revizora će se održati u Vodicama u Hotelu Olympia.

S obzirom na mnogobrojne izazove rada i djelovanja, revizora i revizorske struke u cjelini, u ovim vremenima pandemije i potrebe za kontinuiranom prilagodbom i uvođenjem promjena kako bismo uspješno rješavali izazove koji su pred nama, želja nam je organizirati savjetovanje na kojem ćemo imati priliku ne samo dobiti informacije vezano uz nadolazeće aktualnosti u struci i stručno se usavršavati, kako bismo bili u prilici djelovati proaktivno, već i priliku za „networking“ s ciljem razmjene iskustava i stjecanja šireg uvida u izazove i prilike koje su pred nama, u ovim neizvjesnim vremenima.

S tim ciljem, prvog dana savjetovanja 14. listopada, po završetku predavanja, planiramo kratak zajednički izlet nakon kojeg slijedi svečana večera, sve u organizaciji Komore.

Pozivamo Vas da svoje prijave za sudjelovanje na Stručnom savjetovanju ovlaštenih revizora pošaljete najkasnije do 25. rujna 2021. putem slijedeće poveznice:

http://www.revizorska-komora.hr/index.php/dogaanja/event/588-struno-savjetovanje-ovlatenih-revizora-2021.html

U svrhu zaštite zdravlja svih sudionika i odgovornog druženja, svi sudionici će biti obvezni priložiti COVID putovnice ili negativni PCR test (ne stariji od 72 sata) ili negativan antigenski test na SARS-CoV (ne stariji od 48 sati).

Cijena smještaja u hotelu Olympia****  (noćenje s doručkom) za period od 13.10./14.10. 2021. do 14.10/15.10. 2021. iznosi:

480,00 kuna (dvokrevetna soba/single use)

300,00 kuna po osobi (dvokrevetna soba).

Detaljnije informacije vezano uz rezervacije hotela i epidemiološke mjere možete naći na:

http://www.revizorska-komora.hr/index.php/edukacija-ispiti-savjetovanje/savjetovanja-i-konferencije-hrk.html

______________________________________________

Zagreb, 7. rujna 2021.

Članovi Komore koji su se prethodno prijavili za sudjelovanje Stručnom savjetovanju ovlaštenih revizora, u Vodicama, smještaj u hotelu Olympia mogu rezervirati na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili putem web linka: https://olympiavodice.hr/hr/prijava-za-kongres.

Cijena smještaja u hotelu Olympia****  (noćenje s doručkom) za period od 13.10./14.10. 2021. do 14.10/15.10. 2021. iznosi:

480,00 kuna (dvokrevetna soba/single use)

300,00 kuna po osobi (dvokrevetna soba).

Nadalje, sukladno važećoj Odluci o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, koju je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, svi sudionici skupa moraju imati EU DIGITALNU COVID potvrdu, odnosno moraju ispunjavati jedan od sljedećih uvjeta:

- da su prije više od 14 dana primili drugu dozu cjepiva protiv COVID-19, a u slučaju da su se cijepili s cjepivom koje se prima u jednoj dozi, da je od cijepljenja prošlo više od 14 dana;

- da su preboljeli bolesti COVID-19, a da od preboljenja nije prošlo više od 180 dana;

- da su se unatrag 72 sata testirali PCR testom te da je nalaz testiranja negativan;

- da su unutar 48 sati testirani s brzim antigenskim testom na SARS-CoV2 te da je nalaz negativan.

Komora kao organizator ovog skupa primijeniti će sve nužne mjere radi zaštite zdravlja svojih članova.

__________________________________________________

Zagreb, 3. rujna 2021.

Komora je dobila prethodnu suglasnost Ministarstva financija na Program Stručnog savjetovanja ovlaštenih revizora u organizaciji Hrvatske revizorske komore za 2021., čime su se ispunili uvjeti za organizaciju i izvedbu ove aktivnosti.

Na organizaciju ovog događaja i sudjelovanje na predavanjima, primjenjuju se aktualne epidemiološke mjere Stožera Civilne zaštite.

Uvažavajući kretanje epidemiološke situacije i epidemiološke mjere koje će se primjenjivati u razdoblju kad su predviđeni datumi Stručnog savjetovanja, Komora kao organizator, zadržava pravo izmjene programa, datuma i oblika održavanja.

_________________________________________________

Zagreb, 27. srpnja 2021.

Na sjednici Upravnog vijeća od 16. srpnja 2021., usvojen je Program Stručnog savjetovanja ovlaštenih revizora u 2021. i upućen Ministarstvu financija na izdavanje prethodne suglasnosti.

Programom ovogodišnjeg Stručnog savjetovanja predviđene su aktualne teme, s ukupno 7 bodova stalnog stručnog usavršavanja. Stručno savjetovanje planira se održati 14. i 15. listopada 2021., u Vodicama, hotel Olympia. S obzirom na okolnosti COVID19 pandemije, Komora kao organizator prati epidemiološku situaciju te će, u slučaju potrebe, pravodobno i primjereno reagirati.

__________________________________________________

Zagreb, 15. srpnja 2021.

Preglednosti radi daje se ažurirani raspored seminarskih tema iz Godišnjeg programa 2021. za razdoblje rujan-studeni 2021.

___________________________________________________

Zagreb, 15. veljače 2021.

Odukom Upravnog vijeća od 5. veljače 2021., usvojene su izmjene i dopune Godišnjeg plana i programa stalnog stručnog usavršavanja ovlaštenih revizora za 2021. godinu sukladno izmjenama Pravilnika o stalnom stručnom usavršavanju ovlaštenih revizora. Navedene promjene odnose se na:

  • dopune cilja i sadržaja određenih seminarskih tema zbog zahtjeva za uključivanje praktičnih primjera i iskustava u obradi seminarske teme
  • uvođenje većeg broja izvedbenih jedinica (max 2) za određene seminarske teme čiji prvobitno definirani sadržaj metodički dozvoljava dijeljenje i izvedbu u više od jedne izvedbene jedinice
  • izmjene trajanja određenih seminarskih tema primjereno složenosti sadržaja istih seminarskih tema
  • izmjene datuma izvođenja određenih seminarskih tema uslijed odgode početka realizacije Godišnjeg programa 2021.

Zbog prerasporeda odgođenih seminarskih tema iz siječnja i veljače 2021., te uključivanja dodatnih izvedbenih jedinica za određene seminarske teme, izmijenjen je Kalendar održavanja seminarskih tema u 2021. godini.

Kalendar održavanja seminarskih tema u 2021. - ažurirano

Komora je o svim navedenim promjenama obavijestila Ministarstvo financija.

Nadalje, vodeći računa o zadovoljstvu sudionika i kvaliteti izvedbe seminarskih tema, Komora će, u svim slučajevima većeg interesa za određenu seminarsku temu ponuditi dodatne termine izvedbe i formirati više grupa sudionika (kriterij - vremenski redoslijed prijava).

___________________________________________________

Zagreb, 26. siječnja 2021.

Izvedba seminara prema Godišnjem programu stalnog stručnog usavršavanja za 2021., započinje prema objavljenom rasporedu počevši od ožujka 2021. Odgođene seminarske teme iz siječnja i veljače 2021. biti će preraspoređene, a novi datumi biti će uskoro objavljeni.

____________________________________________________

Zagreb, 8. siječnja 2021.

Odlukom Upravnog vijeća od 5. siječnja 2021., zbog osiguravanja uvjeta za adekvatnu primjenu izmijenjenih odredbi Pravilnika o stalnom stručnom usavršavanju ovlaštenih revizora (NN, br. 144/20) i Odluke o cijenama usluga koje obavlja Komora (NN, br. 147/20), odgađa se početak izvedbe seminarskih tema koje su predviđene Godišnjim planom i programom stalnog stručnog usavršavanja ovlaštenih revizora za 2021. godinu. Obavijest o početku realizacije biti će pravodobno objavljena.

 

Kalendar događaja